Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС Војислава Михаиловића сматра силеџијском одлуку ЕУ и НАТО, које су спровеле Бугарска, Северна Македонија и Црна Гора да не дозволе министру спољних послова Русије Сергеју Лаврову да прелети авионом њихов ваздушни простор.

„Забранивши прелет авиона руске делегације, државе ЕУ и НАТО савеза подижу нову „гвоздену завесу“ покушавајући да изолују Русију. Њихова политика се, очигледно, заснива на сили и укидању могућности за вођење самосталне политике, како државама чланицама, тако и кандидатима за улазак у ЕУ. Уверен сам да Србија ово треба да има у виду и да је то још један показатељ потребе за редефинисање односа са ЕУ. Такође, без обзира на сложене околности, Србија треба да упути дипломатску ноту земљама које су спровеле забрану прелета, јер је тај потез супротан добросуседским односима које ове државе прокламују“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Овај потез држава из окружења, чланица НАТО, неће спречити сарадњу, нити покварити односе руског и српског народа. Напротив, постићи ће контраефекат и још више зближити руски и српски народ. Позивамо власт у Србији да се више не придржује резолуцијама којима се осуђује Русија и да настави сарадњу у области енергетике и железничког саобраћаја и интензивира је у другим економским, али и културним, спортским и свим другим областима“ – додао је Михаиловић.