Наш сајт https://nadazasrbiju.rs поштује Вашу приватност и посвећен је заштити података о личности које нам доставите. Сматрамо да је важно да знате како се опходимо са информацијама о Вама које нам достављате коришћењем овог сајта те бисмо желели да Вас упознамо са следећим принципима којима је уређена наша политика приватности. Молимо Вас да прочитате Политику приватности коју наводимо испод, да бисте разумели како користимо и штитимо информације које нам пружате и како их можемо користити и штитити у будућности. Регистрацијом за било коју услугу на на нашем сајту https://nadazasrbiju.rs , пристајете на пружање, употребу и преношење информација о Вама под условима ове политике. Уколико не желите да о Вама прикупљамо наведене врсте података, или се не слажете с неким другим делом ове изјаве молимо Вас немојте користити интернет страну https://nadazasrbiju.rs.

Политика заштите података о личности

Прикупљање, држање, обрада и коришћење података о личности врше се у складу са Законом о заштити података о личности (“Службени гласник РС”, бр97/08). Подаци о личности се неће користити изван сврхе за коју су прикупљени, осим за потребе вођења кривичног поступка или заштите безбедности Републике Србије, на начин предвиђен законом. Предузете су све потребне мере заштите података, у складу са утврђеним стандардима и поступцима, а које су потребне да би се подаци заштитили од губитка, уништења, недопуштеног приступа, промене, објављивања или сваке друге злоупотребе.

Прикупљене информације се не дају на увид, нити се размењују с другим организацијама које су изван система припреме и уређивања сајта, осим у случајевима предвиђеним законом. Подаци се неће користити у сврхе које нису у складу са законом нити на било који други начин који би могао да буде штетан по Вас укључујући и нарушавање Ваше приватности.

Прикупљање информација

На неким деловима нашег сајта, као што је рецимо страница Контакт, морамо тражити личне информације о Вама како би Вам омогућили остваривање одређених права, приступање странци у виду члана или симпатизера или постављање питања везаних за рад странке. Ово чинимо путем употребе онлајн формулара и сваки пут када нам пошаљете своје детаље е-маилом. Информације које добијемо од Вас могу укључивати Ваше име и презиме, адресу, бројеве телефона и имејл адресу. Од Вас нећемо тражити додатне информације које нису неопходне или нема оправданог разлога да их дате да бисте добили услугу коју сте затражили. Такође, ваши е-маилови и питања која нам шаљете такође могу садржати информације о Вама. Када посетите наш сајт можете нам оставити неке податке и информације а да нисте свесни тога. На пример, у циљу побољшавања и прилагођавања интернет презентације вашим потребама, сакупљамо од Вас податке који нису личне природе, нпр. податке о врсти програма за претраживање, оперативном систему и страницама које сте посетили. Користимо документе „cookies“ и друге Интернет технологије за одржавање наше презентације на интернету и програме у вези са електронском поштом. Не користимо ове технологије да бисмо сакупљали или чували Ваше личне податке.

Употреба сакупљених информација

Када посетите наш сајт, информације о називу домена које добијемо не користе се како бисмо Вас лично идентификовали. На основу те и других информација меримо број посета нашем сајту, просечно време проведено на сајту, прегледане странице итд. Ове информације користимо искључиво да бисмо измерили фреквенцију употребе нашег сајта и унапредили његов садржај (google analytics).

Откривање информација

Информације које поделите са нама, складиште се на серверима у нашој хостинг компанији, и њима могу приступати само особе које су задужене за одржавање нашег сајта и друга повезана лица у оквиру наше компаније и могу се користити за сврхе за које сте Ви дали одобрење. Такође, можемо пренети обједињене информације о употреби нашег сајта трећим лицима али то неће укључивати информације на основу којих Ви можете бити идентификовани. Сем у случајевима када то закон налаже, нећемо на било који начин учинити доступним нити дистрибуирати информације о Вама које нам пружите, без Вашег претходног одобрења.

Безбедност

Наш веб тим у сарадњи са изабраном хостинг компанијом примењује строге мере физичке, електронске и административне заштите у циљу заштите информације о Вама од приступа неовлашћених особа и од незаконите обраде, случајног губитка, уништења или оштећења како онлајн тако и офлајн. Ми ћемо чувати информације о Вама у року како то закон налаже или у разумном року у случају да то закон не регулише. Национално демократска алтернатива (НАДА) је обавезна да обезбеди безбедност личних података које обрађује. У циљу спречавања неовлашћеног приступа или откривања, одржавања тачности података и обезбеђивања одговарајућег коришћења личних података, Национално демократска алтернатива (НАДА) је усвојила одговарајуће физичке, електронске и управне процедуре како би заштитила и обезбедила личне податке које обрађује. Национално демократска алтернатива (НАДА) настоји да заштити приватност личних података које обрађује и случајно откривање је мало вероватно. У случају таквог непланског откривања, Национално демократска алтернатива (НАДА) учиниће све кораке како би ограничила и исправила откривање података.

Деца

Национално демократска алтернатива (НАДА) саветује родитеље и кориснике да подуче децу о сигурном и одговорном поступању са личним подацима на интернету. Национално демократска алтернатива (НАДА) не жели и нема намеру да прикупља личне податке малолетних лица. Уколико сте малолетни, неопходно је да добијете дозволу својих родитеља или старатеља пре него што нам дате информације о себи. Малолетни корисници који немају овакво одобрење није дозвољено да нам дају личне информације.

Други вебсајтови

Наш вебсајт може садржати линкове за друге вебсајтове који нису под нашом контролом и који не подлежу овој Политици заштите приватности. Уколико приступите другим сајтовима користећи дате линкове, оператери ових сајтова могу тражити информације од Вас које ће користити у складу са својим политикама заштите приватности, које се могу разликовати од наше.

Промена података

Ако имате питања или недоумице у вези са нашим прикупљањем, коришћењем или откривањем Ваших личних информација или било каква питања у веза политиком заштите приватности, молимо Вас да нас контактирате на е-маил адресу info@nadazasrbiju.rs или уз помоћ контакт података који се налази у фоотеру нашег сајта или на контакт страни. Добродошла су сва Ваша питања и предлози.

Измена политике приватности

Свако коришћење сајта подложно је условима и правилима описаним на овој страници. Садржај изјаве о политици приватности нашег сајта можемо променити у било које време без претходне најаве и сагласности корисника. Молимо Вас да периодично проверавате садржај ове странице како би били информисани о свим променама. Свака промена изјаве о приватности сајта биће објављена на овој страници и важи од момента објављивања.