Српска коалиција НАДА коју чине Нови ДСС и ПОКС сматра да је најава Александра Вучића о формирању „Народног покрета за државу“ показатељ да је он поистоветио државу са собом.

„Не може државу бранити онај који је прихватањем граница, пасоша и територијалног интегритета тзв. „Републике Косово“ срушио Устав и законе ове земље. Одбраном Устава се брани држава, а не формирањем квазипокрета. Самим именом тог покрета, он је све оне који се противе признању Косова прогласио непријатељима државе. Само име тог његовог покрета је погрешно, јер Вучић више нема подршку народа. Од грађана није добио мандат за овај заокрет у политици који је направио када је Косово и Метохија у питању“ – изјавио је потпредседник Нове ДСС, народни посланик Предраг Марсенић.

„Народ неће подржати нову коалицију Ђиласа и Вучића, како је год они назвали. Наш народ јесте измучен деценијама тешког живота, али је слободарски и довољно мудар да препозна превару. За разлику од Вучића и Ђиласа, наш народ заиста има црвене линије преко којих се не сме прелазити и то ће обојица убрзо видети на првим наредним изборима“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА Војислав Михаиловић.