Српска коалиција НАДА коју чине Нови ДСС и ПОКС није изненађена јучерашњом изјавом Александра Вучића да ће Србија применити и испунити све своје обавезе из споразума, па чак и да Приштина не примени њен део, односно не формира Заједницу српских општина.

„Скандалозно штетна тактика председника Србије је разоткривена у његовој јучерашњој изјави да ће Србија применити сваку тачку споразума, а ту спадају и пасош, територијални интегритет и границе тзв.“Републике Косово“, па чак иако друга страна не испуни своје обавезе. Само пре две недеље је изјавио да нема примене ни једне тачке новог споразума док ЗСО не буде формирана. Очигледно је сада одустао од тога под притиском западних дипломата, који су осетили да нема границе у његовом попуштању на штету српског националног интереса“  – изјавио је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА Милош Јовановић.

„На наше очи одвија се трговина све за ништа. То сада већ више није ни неморална и непристојна понуда „Косово за ЕУ“ већ се председник спрема да да буквално све, за буквално ништа, јер сви знамо да нема проширења ЕУ зато што се томе врло снажно противи јавно мњење Француске и Немачке. Такође, и већина грађана Србије је против приступања наше земље ЕУ. Ова власт више не заступа већинску Србију и зато су избори једино праведно и исправно решење за политичку кризу у којој смо. Грађани треба да одлуче у ком правцу треба да иде Србија“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА Војислав Михаиловић.