Српска коалиција НАДА коју чине Нови ДСС и ПОКС оштро осуђује одлуку Владе Србије да претвори у акционарска друштва националне паркове Копаоник, Тара, Фрушка Гора, Поште Србије, Србијашуме и још 20 јавних предузећа.

„За такву одлуку не постоји ни један други разлог осим тог да се јавна предузећа не могу приватизовати, а акционарска друштва могу кроз продају акција. Одлазећа власт користи прилику да распрода све што може не би ли хитно напунила буџет за расходе у сврху промоције, нехајући за ненадокнадиву економску штету која ће настати по државу“ – изјавио је потредседник Нове ДСС и народни посланик Предраг Марсенић.

„Државна и јавна предузећа су легла корупције и уништена су нестручним партијским руковођењем, али та болест не лечи се распродајом државне имовине, већ изменом законске регулативе и елиминисањем фаталног утицаја политичких странака. У Скупштини Србије ћемо се борити против уништавања српске привреде која је у току, али пре свега народ на изборима треба да каже шта мисли о таквој политици“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА Војислав Михаиловић.