Српска коалиција НАДА коју чини ДСС и ПОКС Војислава Михаиловића, тражи од највиших представника државне власти да престану да збуњују грађане контрадикторним изјавама да ће упутити помоћ Украјини у обнови порушених градова, а са друге стране најављују тешку економску кризу и оскудицу у храни и енергентима.

„Власт треба да престане да се додворава западу изјавама да ће учествовати у обнови украјинских градова страдалих у рату, јер то није могуће, нити реално, а ни у нашем интересу обзиром на изазове које имамо у држави. Контрадикторне су изјаве да са једне стране нудимо помоћ другима, док се у исто време најављује озбиљна економска и енергетска криза у нашој земљи, која подразумева и несташицу хране“– изјавио је председник ДСС и један од лидера коалиције НАДА,  др Милош Јовановић.

„Опасно је користити ситуацију у Украјини у дневно-политичке сврхе и на тај начин манипулисати јавност. Упозоравамо носиоце власти да не покушавају да искористе актуелну ситуацију у Украјини као алиби за доношење одлука, попут завођења санкција Русији, које ће угрозити националне интересе наше земље, јер им народ то неће дозволити“– изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.