Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС најодлучује демантује неистине власти да је патриотска опозиција позвана на консултације око Косова и Метохије пре заказивања седнице Скупштине Србије.

Истина је потпуно супротна, да смо јавно тражили од председника државе хитне консултације поводом притисака запада на Србију, али позив никада није уследио.

НАДА сматра великом преваром власти како је заказала седницу о Косову и Метохији и шта је ставила на дневни ред.

Извештај о преговорима са сецесионистима који је на дневном реду односи се на време пре него што је председник обзнанио да је спреман да усвоји намачко – француски споразум. Ово значи да ће власт покушати да сакрије од народа и народних посланика, тајни споразум који су поједини медији објавили и који представља издају српских националних интереса и предају Косова и Метохије у руке Албанцима.

Захтевамо од председника Србије да на седници упозна посланике и целокупну јавност са интегралним текстом шта је договорио и обећао његовим пријатељима са запада, истим онима који су учествовали у НАТО бомбардовању, покушају отимања наше територије и мирно гледали док Албанци минирају, пале и уништавају наше светиње.