Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС и 25 удружења грађана подржава протест пољопривредника и позива Владу Србије да прихвати њихове реалне захтеве.

„Пољопривредници нису из хира изашли на улице и блокирали саобраћај, већ их је мука натерала да на тај начин покушају да подстакну надлежне да их саслушају. Осим тешког положаја у којем се налазе због недовољне бриге надлежних, пољопривреднике је ове године задесила и велика суша, али и забрана извоза њихових производа због кризе у Украјини, због чега им је додатна подршка неопходна“ – изјавио је народни посланик, председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Држава мора пољопривредницима да гарантује откупну цену њихових производа, јер без тога они не могу знати да ли ће им се рад и труд исплатити. Такође, неопходно је да се овогодишња суша прогласи елементраном непогодом, јер је због ње, род усева преполовљен.  Одавно тражимо да се нашем сељаку омогуће субвенционисане цене горива и ђубрива, јер без јаког сељака нема ни јаке Србије“ – додао је Михаиловић.