Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС сматра да је изјава потпредседника Владе Србије и министра спољних послова Ивице Дачића, да ће бити неизбежно увођење санкција Русији штетна и представља још једно у низу попуштања пред западом.

„Још једном упозоравамо да би било какво увођење санкција Русији удаљило нашу земљу од врло важног савезника у борби за одбрану српских националних интереса како на Косову и Метохији, тако и у Републици Српској. Осим тога, то би угрозило врло важне аранжмане са Русијом на пољу енергетике и ослабило би нашу економију“ – изјавио је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Увођење санкција Русији као могућност најавио је Ивица Дачић, а пре њега министар привреде Раде Баста. Ниједног министра нисмо чули да је јавно одбацио такву могућност, као ни председника, ни премијера државе. Јасно је у ком правцу иде Влада Србије и да ће увести санкције Русији, али ми ћемо се томе успротивити у парламенту и ван њега“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.