Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС Војислава Михаиловића сматра лошом уредбу Владе Србије којом се ослобађају од пореза на зараде компаније које запошљавају странце са платом већом од 300.000 динара.

„Разумели би смо ову одлуку Владе Србије која има за циљ да привуче стране стручњаке у земљу, када би пре тога решили многи већи проблем за нас, а то је одлазак високообразованих радника из наше земље. Влада Србије прво треба да донесе мере да њих задржи јер је бесмислено увозити страну радну снагу, док домаћа одлази више него икада“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Предлажемо да Влади Србије уместо ове, усвоји уредбу којом држава ослобађа пореза на зараде приватнике који запошљавају раднике дефицитарних занимања, да би послодавци могли да им повећају плате и тако их задрже у нашој земљи. Овде се ради о квалификованим радницима, занатлијама, медицинској струци и другима који највише одлазе у иностранство, али то није прихваћено. Ова одлука је врло штетна и дискриминаторска, јер држава опет помаже стране, а не домаће раднике“ – додао је Михаиловић.