Српској коалицији НАДА коју чинe ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана пришла су још три групе и удружења грађана: Група грађана „Глас народа“ из Великог Градишта са своја три одборника у скупштини општине, која је освојила 10 одсто гласова на последњим локалним изборима, Савез удружења ветерана и ратних инвалида из Косјерића и Удружење „Наша крајина“ из Врбаса.

„Српска коалиција НАДА је освојила на изборима по два одборника у Мионици и Косјерићу, а од јуче се појачала са још три из Великог Градишта. Ова угледна група грађана је подржала нашу коалицију јер се боримо за децентрализацију републичке власти и делегирање већих овлашћења и надлежности за локалне самоуправе, са много већим буџетима. Докле не схватимо да је приоритет Србије да се равномерно развија и не издвојимо значајан део буџета за развој неразвијених делова, имаћемо расељавања и миграције људи са села и сиромашних крајева у велике градове и иностранство“ – изјавио је кандидат за председника Србије и председник ДСС, др Милош Јовановић.

„Све више удружења ратних ветерана нам се придружује, јер виде нашу искрену жељу да им побољшамо статус у нашем друштву. Држава треба да престане да само тапше по рамену ветеране, него мора конкретним мерама да побољша њихов статус и да им јасне привилегије јер су они то заслужили“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Жика Гојковић.