Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС и 25 удружења грађана тражи од Министарства просвете, науке и технолошког развоја да донесе одлуку да све школске уџбенике штампа државни Завод за уџбенике, а не да то у нашој земљи раде странци.

„Добро је што је донета одлука да уџбенике историје и српског језика штампа Завод за уџбенике, али то није довољно. Инсистираћемо на томе да дефинисање, писање и диструбуцију свих уџбеника врши државни Завод за уџбенике, јер је то питање јавног интереса и стратешког националног и идентитетског утемељења. На тај начин ћемо спречити странце да врше утицај на образовање наше деце у циљу њиховог интереса, а супротно нашем“ – изјавио је народни посланик, председник Новог ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„У областима одбране, образовања и телекомуникација држава мора имати монопол, јер су оне од највишег националног приоритета. Нисмо против страних инвестиција и компанија које послују у Србији, али све процедуре везане за штампање уџбеника из којих уче наша деца морају бити у државним рукама, јер штета која се ту учини може бити немерљива“ – изјавио је народни посланик, председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.