Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС Војислава Михаиловића и 25 удружења грађана сматра врло опасним предлог резолуције о наводном геноциду у Сребреници који је Генералној скупштини Уједињених нација поднео стални представник Босне и Херцеговине у УН Свен Алкалај и позива наше државне органе да осујете овај нови покушај сваљивања кривице за ратове на Србе и Републику Српску.

„У Сребреници се није догодио геноцид и то је једина истина. Реакција наше државе по овом питању мора бити одлучна и благовремена, јер је предлог резолуције поднет најважнијем телу УН задуженом за мир и безбедност у свету. Њено усвајање имало би катастрофалне последице по Србе, а нарочито Републику Српску јер би следећи корак био захтев за укидање српског ентитета у оквиру БиХ“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, др Војислав Михаиловић.

„Ово је још један хистерични, антисрпски став представника Босне и Херцеговине, мотивисан жељом да се мења Дејтонски споразум и укине Република Српска. Не разумем како представници муслимана у Босни и Херцеговини очекују развој односа између три конститутивна народа, када стално подстичу мржњу према Србима, оптужујући их за тзв. геноцид за који су и независни страни експерти установило да се никако не може тако квалификовати“– додао је Михаиловић.