Српска коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана обишла је Златиборски округ, а кандидат за председника Србије испред ове коалиције др Милош Јовановић је разговарао са грађанима Ужица и Прибоја и осврнуо се на питање помоћи Републици Српској.

„Русија је ућуткала уз помоћ вета високог представника ЕУ, Кристијана Шмита да се не обрати УН, јер његов избор није учињен у складу са Дејтонским споразумом. Званичници Србије Шмита уредно примају на разговор чиме му дају легитимитет. Србија треба да промени своју политику и усклади је са интересима Републике Српске, уз коју је стала и Русија, својим непризнањем функције Шмита у БиХ“ – изјавио је кандидат за председника Србије и председник ДСС, др Милош Јовановић.

„Наша коалиција сматра да је обавеза Србије да се брине о интересима Срба где год да живе, а нарочито у Републици Српској и Црној Гори. У интересу Срба је мир у региону и економско и свако друго повезивање ових српских земаља“ – изјавио је портпарол ПОКС, Милош Парандиловић.