Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС и 25 удржења грађана тражи од државних званичника да реагују и осуде изјаве албанског премијера Едија Раме да није било ратних злочина на Косову и Метохији од стране тзв. ОВК, као ни трговине органима.

„Ова срамна изјава захтева оштар и одлучан одговор наше државе. Иако постоје бројни докази о злочинима над Србима на Косову и Метохији од стране терористичке ОВК, као и о трговини органима која је имала огромне размере, албански премијер се усуђује да тако нешто изјави. То нам говори да Србија треба да мења своју политику, да из дефанзивне дипломатске позиције, крене у офанзивну према албанским званичницима и мање попустљиву према њиховим менторима са запада“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Скоро свакодневно се нађе нека масовна гробница на Косову и Метохији са посмртним остацима Срба без појединих органа. Оно што је незамисливо цивилизованом свету радили су албански терористи на Косову и Метохији и северној Албанији. Организован криминал трговине органима међународних размера од стране тзв.ОВК мора бити стално потенциран од стране наше државе и осуђиване изјаве попут ове које то негирају“ – закључио је Михаиловић.