Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС и 25 удружења грађана позива председника Србије да не попусти под притисцима посланика и званичника ЕУ и државног секретара САД,  да се дозволи одржавање тзв.Еуропрајда, позивајући се на људска права. НАДА позива државне органе да што пре донесу одлуку и конкретно решење о њеној забрани.

“Законом су гарантована иста права за све грађане, без обзира на сексуалну оријентацију, али нико нема право, нарочито мањина, да стално промовише, а заправо нападно намеће своје вредности већини, путем тзв.парада поноса и сличних манифестација. Против тога ћемо наставити да се боримо у Скупштини Србије, као и против Закона о истополним браковима који ће опет постати актуелан након избора нове Владе, са старом премијерком на челу. Бранићемо Устав Србије који брак дефинише као везу искључиво мушкарца и жене“ – изјавио је народни посланик, председник Новог ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Позивамо државне органе да што пре донесу решење о забрани најављеног скупа тзв. Еуропрајда, чиме би се ставила тачка на полемику хоће ли или неће бити одржан. Свака суверена држава неће подлећи притисцима других држава, као ни представницима мањинских група  које угрожавају права или праве штету већини и самом темељу нашег друштва оличеног у традиционалној породици. Држава ако је озбиљна наћи ће начина да ту одлуку и спроведе у дело, сачува ред и мир и побрине се о безбедности грађана ако неко покуша насилно да организује забрањени скуп“ – изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.