Коалиција НАДА (ПОКС, ДСС и 19 удружења грађана), поставља питање оправданости наставка дијалога са сепаратистима из Приштине у ситуацији у којој они не испуњавају одредбе споразума које би ишле у прилог Србима, а користе све што је у њиховом интересу.

„Бесмислен је дијалог са Албанцима под покровитељством ЕУ и САД, јер шта год је до сада договорено, није испуњено од стране сепаратиста. Заједница српских општина чека на формирање већ годинама, а потпис на Вашингтонском споразуму се још није ни осушио, а Албанци су га прекршили званично позивајући БиХ да призна сецесионистичку творевину. Апелујемо и на државне званичнике Србије и медије да разговоре о решавању питања Косова и Метохије не треба да називају разговорима Београда и Приштине, већ правим именом, разговорима Србије са представницима косовских сецесиониста“ изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

„Србија ће бити онолико јака колико буде јединствена. Зато је важно да направимо консензус у земљи да нема предаје Косова и да Србија више не сме да потпише ниједан споразум који је у супротности са Уставом Србије и Резолуцијом 1244. Међународна позиција Србије није лака, али је она повољнија него што је била, јер Запад више није једини релевантан међународни актер, а утицај Русије и Кине, које бране међународно право, је значајно већи него што је био пре 20 година“ истакао је председник ДСС др Милош Јовановић.

Коалицију Национално – демократска алтернатива (НАДА) чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 покрета, странака, удружења и група грађана.