Српска коалиција НАДА коју чини ПОКС Војислава Михаиловића, ДСС и 25 удружења грађана најоштрије осуђује јучерашњи почетак тзв. „Недеље поноса“ као увода у одржавање тзв. Еуропрајда у Београду и сматра то великом срамотом за наш народ и државу.

„Законом су гарантована иста права за све грађане, без обзира на сексуалну оријентацију, али нико нема право, нарочито мањина да агресивно промовише и намеће своје вредности већини. Јасно је да јучерашњи догађај и најављене шетње у септембру ЛГБТ популације за циљ имају поновни покушај стављања на дневни ред Закона о истополним браковима, против кога ћемо се врло одлучно борити у Скупштини, бранећи и Устав Србије“ – изјавио је председник ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Од када се код нас одржавају тзв. Параде поноса, оне су служиле за вређање државе, њених симбола, као и националних и верских осећања већине нашег народа, а не за промовисање различитости. Све док је то тако, противићемо се сваком таквом догађају. Ми као народ имамо чему да се поносимо из наше славне историје. То свакако нису ове параде геј популације“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.