Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС и 25 удружења грађана најоштрије осуђује најаву рушења објекта комплекса „Аркаде“ у Буковичкој бањи и позива своје присталице да се одазову протесту због одлуке да се уништи овај објекат који је под заштитом државе од 1989.године.

„Уколико се дозволи рушење објекта који је представља културно-историјско наслеђе и под заштитом је државе, чим се појави интерес приватних инвеститора, онда је то јасан сигнал грађанима да нема правне сигурности у нашој земљи. Обавеза државе је да штити и чува наше културно-историјско благо, а не да жмури и тако подстиче његово уништавање“ – изјавио је народни посланик, председник Новог ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Уништавање архитектонског драгуља из 1938. године и базена Александра I Карађорђевића показује однос власти, не само према нашој историји и културном добру, већ и према будућим генерацијама којима се оставља у наслеђе.Чак ни комунистички режим након Другог светског рата није се усудио да овако олако дозволи рушење овог прелепог објекта“ – изјавио је народни посланик, председник ПОКС и један од лидера коалције НАДА, Војислав Михаиловић.