Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС Војислава Михаиловића и 25 удружења грађана ће затражити да се отвори расправа у Скупштина Србије о тзв. Европрајду у Београду и да институција која представља грађане заузме став о оправданости или не ове манифестације у Београду.

„Законом су гарантована иста права за све грађане, без обзира на сексуалну оријентацију, али нико нема право, нарочито мањина, да стално промовише а заправо нападно намеће своје вредности већини, путем тзв.парада поноса и сличних манифестација. Против тога ћемо се борити у Скупштини Србије, као и против Закона о истополним браковима који ће опет постати актуелан после најављене параде. Бранићемо Устав Србије који брак дефинише као везу искључиво мушкарца и жене“ – изјавио је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Од када се код нас одржавају тзв. Параде поноса, оне су служиле за вређање државе, њених симбола, као и националних и верских осећања већине нашег народа, а не за промовисање различитости. Све док је то тако, противићемо се сваком таквом догађају. Ми као народ имамо чему да се поносимо из наше славне историје. То свакако нису параде геј популације“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.