Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС захтева од Владе Србије да усвоји ребаланс буџета којим би издвојила средства за санацију штете које су поплаве проузрокавале на пољопривредним културама, кућама, путевима и другим приватним и јавним објектима. Интервентну помоћ треба исплатити из буџетске резерве, али је ребаланс буџета потребан како би Влада усвојила свеобухватан пакет подршке о ком би Народна скупштина расправљала по хитном поступку. Ребаланс треба да омогући:

 

– Обештећење свих грађана који су због поплава претрпели штету;

 

– Обештећење привредних субјеката који су претрпели штету од елементарних непогода.

 

– Санацију свих оштећених путева, укључујући и сеоске, од којих су многи у овом тренутку потпуно непроходни а општине немају довољно средстава ни механизације да би их оспособиле за коришћење;

 

– Чишћење и уређење речних корита и канала, уличних одвода и обнова црпних станица како би се у будућности штете од обилних падавина умањиле.

 

Финансијска средства за подршку свима који су претрпели штету могу бити обезбеђени одустајањем од скупих и штетних пројеката као што су изградња националног стадиона, изградња аутопута од Ниша до Албаније. Одређени радови на санацији штета могуће је организовати и путем акција и моба јер је жеља становништва да санира штету огромна.

 

Држава је јака онолико колико је спремна да снажно и ефикасно помогне грађанима који су у невољи. Српска коалиција НАДА уверена је да Србија може и мора да обезбеди помоћ свима.