Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) који је део Српске коалиције НАДА, одржао је седницу Главног одбора у Крагујевцу.

Донете су следеће одлуке:

  1. Главни одбор ПОКС инсистира да Министарство државне управе и локалне самоуправе упише Војислава Михаиловића за заступика странке пре конституисања Скупштине Србије. Уколико се то не деси и министарство настави и после шест месеци да крши закон који предвиђа да се у року од месец дана изврши измена на основу захтева странке, ПОКС ће радикализовати своје протесте, што подразумева и организовање протеста испред скупштине на дан њеног конститисања.
  1. Покрет обнове Краљевине Србије и Српска коалиција НАДА биће опозиција свакој власти која настави девастирање Београда, његово урбанистичко пропадање и хаос, небригу за проблем загађења ваздуха и настави да толерише корупцију и незакониту легализацију објеката за повлашњене партијске кадрове. Због тога наши одборници неће учествовати у гласању за избор председника Скупштине града Београда.
  1. Покрет обнове Краљевине Србије и Српска коалиција НАДА биће опозиција свакој влади која угрози српске националне интересе нарушавањем односа са Русијом која инсистира на поштовању резолуције 1244 СБ УН и представља стуб одбране од међународног признања Косова и Метохије, као и гарант заштите права Републике Српске на основу изворног Дејтонског споразума.

„Скандалозно је да Министарство за државну управу и локалну самоуправу није, ни после шест месеци није донело одлуку о нашем захтеву за брисањем из регистра заступника ПОКС Жике Гојковића, кога је изборна скупштина ПОКС још 3 .јануара сменила са дужности председника странке. У закону јасно стоји да је министарство дужно у року од месец дана да прихати или одбије захтев о промени у регистру. Обзиром да је прошло више од шест месеци, а министарство није донело никакво решење, овде се ради о јасном правном насиљу са циљем да се политички пулен власти Жика Гојковић искористи, нарочито сада, када треба гласати за Владу Србије. Он је уцењен да мора гласати за власт, а за узврат ће министарство овај наш захтев одлагати у недоглед. И то се управо и догађа. Ово је класичан пример како се институције државе које би требале да раде свој посао по праву и правди, злоупотребљавају у политичке сврхе владајуће већине. Уколимо министарство до конституисања Скупштине Србије не донесе решење, ми ћемо започети са протестима и на свакој седници скупштине ћемо као посланици подсећати на ову злоупотребу власти” – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.