Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС и 25 удружења грађана тражи од председника Привредне коморе Србије Марка Чадежа да поднесе оставку јер је уступањем свог мандата председнику Управног одбора Коморског инвестиционог фонда Западног Балкана, председнику тзв. Привредне коморе Косова Љуљзиму Рафуни нанео штету државним интересима.

„Уместо да се залаже за избацивање представника Привредне коморе лажне државе Косово, Марко Чадеж им уступа место председника Управног одбора инвестиционог фонда у којем су све државе западног Балкана. Својим поступком он је допринео сецесионистима у нашој јужној покрајини, а држави нанео штету учинивши дело против уставног поретка, због чега би морао макар да поднесе оставку на функцију председника Привредне коморе Србије“- изјавио је потпредседник Скупштине Србије, председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Постављамо питање Влади Србије, откуд наша Привредна комора у дрштву са комором тзв. Косова и тражимо да се изјасни о одлуци Чадежа. Ситуацију још гором чини и чињеница да се све ово догађа у време великих тензија на Косову и Метохији и када Срби напуштају приштинске привремене институције, тако да ова одлука иде директно у прилог сецесионистима, а релативизује притиске којима је изложен наш народ који тамо живи“ – додао је Михаиловић.