Српска коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана најопштије осуђује насиље на улицама Србије које се догодило јуче.

„Јучерашњи немили инциденти показују колико је погубно када власт једне земље занемари демократске процедуре, аргументовани дијалог и гуши слободу медија. Ниједна одлука, ниједан закон не могу у потпуности бити ваљани ако су донети без претходног сучељавања различитих мишљења и одговарајуће јавне расправе.

Апсолутно је недопустиво и за сваку је осуду појављивање на улицама Србије грађана наоружаних палицама и чекићима, јер у правној држави само полиција може бити власна за очување јавног реда и мира.

Како би се спустиле тензије и смириле страсти, актуелни председник Републике би требало да искористи право из члана 113. Устава Србије и врати Народној скупштини на поновно одлучивање спорне правне акте, на првом месту Закон о експропријацији.

Значајније међутим од самих закона о којима је реч, актуелна власт мора да схвати да искључиво поштовање демократских принципа и неговање отвореног, аргументованог и истинског дијалога може допринети легитимитету државе и њених одлука.“ – изјавио је кандидат за председника Србије испред Српске коалиције НАДА и председник ДСС, др Милош Јовановић.