Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС и 25 удружења грађана поздравља отказивање тзв. Параде поноса. НАДА сматра да избор кандидата за премијера није добро решење.

„Добро је да је отказана тзв.парада поноса, али није добро образложење да није сада моменат за то. Никада није моменар, јер нам то просто не треба. Законом су гарантована иста права за све грађане, без обзира на сексуалну оријентацију, али нико нема право, нарочито мањина, да стално промовише, а заправо нападно намеће своје вредности већини, путем тзв.парада поноса и сличних манифестација. Против тога ћемо наставити да се боримо у Скупштини Србије, као и против Закона о истополним браковима који ће опет постати актуелан након избора нове Владе, са старом премијерком на челу. Бранићемо Устав Србије који брак дефинише као везу искључиво мушкарца и жене“ – изјавио је народни посланик, председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Србији није потребна влада континуитета, него промене у разним областима, како у унутрашњој, тако и у спољној политици. Потребно је задржати политику војне неутралности и храбро и одлучно одбити притиске да се Русији уведу санкције. Потребно нам је јединство у одбрани националних интереса на Косову и Метохији и Републици Српској. То са госпођом Брнанић неће бити могуће. Потребна је демократизација друштва и борба против партократије, а то све нисмо имали у претходном њеном мандату. Зато ћемо гласати против избора такве Владе Србије “ – изјавио је народни посланик, председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.