Српска коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана одржала је трибину у Сомбору где је представила свој програм.

„ Србији је потребан председник који не дели народ и не свађа политичке странке, него га мири и уједињује око кључних националних питања. Управо такав је наш кандидат за председника Србије, др Милош Јовановић.

Одсуство дијалога и сталне увреде, употреба силе и вербално насиље власти над опозицијом и обрнуто, поларизовало је друштво до опасних граница. Уместо да се негује култура дијалога и надограђују демократске институције, сваким даном је ситуација све гора.

И власт и опозиција морају да схвате да су десетине повређених на последњим протестима само почетак и да нас очекује много гори сценарио, уколико се нешто не промени и на изборима не добијемо скупштину која осликава праву вољу народа.

У скупштини треба да се одвија дебата о законима, као у нормалном свету, а не на улици. Од сукоба и свађа међу грађанима корист имају само непријатељи Србије који са великом надом гледају на то да ће се они продубити и наставити, да би остварили своје интересе на штету Србије“ – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.