Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС и 25 удружења грађана сматра да је најављено поскупљење струје више последица лошег управљања Електропривредом Србије него стања на светском тржишту и позива надлежне да донесу мере додатне подршке за грађане које ће нова поскупљења највише погодити.

„Чињеница је да смо некада извозили струју, а да је данас увозимо по неповољним условима. За то нису криви грађани, већ неспособно руководство Електропривреде Србије. Лицемерне су изјаве ресорне министарске која каже да ће просечно домаћинство струју месечно плаћати само 300 динара више, а не каже колико ће најављени пораст цена електричне енергије и гаса утицати на раст цена других производа и трошкова живота, што ће бити нови удар на џеп грађана“- изјавио је народни посланик, потпредседник Новог ДСС Предраг Марсенић.

„Увођење система наплате даљинског грејања из топлана по утрошку, односно да грађани плате онолико колико потроше енергије, довело би до знатне уштеде у потрошњи гаса, али уместо реализације тога ми годинама од надлежних слушамо само приче о томе и обећања. Тражимо професионализацију руководства наших енергетских компанија, како би се престало са праксом да трошкове настале њиховом неспособношћу плаћају грађани“ – изјавио је народни посланик, председник ПОКС и један од лидера коалције НАДА, Војислав Михаиловић.