Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС ПОКС и 25 удружења грађана позива странке власти и опозиције да дијалог врате у Скупштину где му је и место, а не на улице Новог Сада и других градова.

„Након сукоба власти и присталица једног дела опозиције на улицама Новог Сада, позивам и једне и друге да дијалог око политичких питања врате у скупштину где му је и место, а не на улицу. Морамо показати пред грађанима одговорност и озбиљност сви заједно, како би се смириле страсти и тензије у друштву“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Полиција је дужна да заустави насиље, било према грађанима од стране приватног обезбеђења, било према институцијама и симболима државе, попут заставе која је у Новом Саду била покидана,  уништена и понижена од стране неодговорних појединаца. Колико год незадовољне биле, политичке странке не смеју бити опозиција Србији, нити прибегавати било физичком, било вербалном насиљу чему су склони и „проевропски“ део опозиције и владајућа странка. Ми то као народ не смемо себи да дозволимо. Сукоб међу Србима је жеља и нада оних који нам нису пријатељи“ – додао је Михаиловић.