На данашњој заједничкој конференцији за новинаре, Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 удружења и група грађана су потписале коалициони споразум о заједничком наступу на будућим парламентарним изборима. Коалиција ће се звати Национално – демократска алтернатива (НАДА).

Конференцији за новинаре су присуствовали и угледни гости, нестраначке личности које подржавају овај савез странака и удружења и група грађана, академик Матија Бећковић, командант одбране Кошара, пуковник Љубинко Ђурковић и песник Благоје Баковић.

–          Формирањем ове коалиције ми ширимо фронт странака које сматрају да је краљевина на нелегалан и недемократски начин срушена 1945. године и да је дошло време да се отвори питање облика владавине у Србији, да ли треба да буде република или краљевина. Ми нудимо грађанима наду, културу дијалога, јединство око кључних националних питања, а не свађе, сукобе, увреде политичара и страначка препуцавања. Велику пажњу посветићемо ветеранима из ратова деведесетих који морају имати достојанствен живот, као и враћању имовине свима којима је бесправно отета после Другог светског рата. Тражићемо укидање закона о истополним браковима и да држава субвенционише домаће, а не стране компаније – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

–          Грађани очекују програм и идеје, која је политика, каква ће Србија бити. Ми програм и идеје имамо, а имамо и људе. Имамо јасну националну, а у исто време демократску политику и као такви, јасна смо алтернатива постојећој власти. Зато смо се назвали Национално – демократска алтернатива или скраћено НАДА. Бранићемо српске националне интересе свуда, на Косову и Метохији, Републици Српској, Црној Гори, али у исто време хоћемо да укинемо партитократски систем и градимо правну државу и демократске институције. Сматрамо да је то подједнако важно и да једно без другог не може. Ми имамо јасну политику. Удружили смо се око истих циљева и програма и тражимо подршку грађана за њих – изјавио је председник ДСС, др Милош Јовановић.

Странке, удружења, групе грађана и организације које су потписале коалициони споразум:

1.       Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС)
2.       Демократска странка Србије (ДСС)
3.       За Краљевину Србију – монархисти
4.       Народна радикална странка – Никола Пашић
5.       Удружење староседелаца Краљева и околине
6.       Монархистички фронт кабинета ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића
7.       Група грађана Заједно за Левач – Рековац
8.       Српски ратни ветерани – Суботица
9.       Патриотски фронт за Баточину
10.   Тим за живот – Сомбор
11.   Српска зора – Београд
12.   Удружење инвалида и ветерана ратова „Милош Обилић“ – Нови Сад
13.   Покрет крајишника и монариста – Бачка Паланка
14.   Земунски покрет – Земун
15.   Српски ратни ветерани – Зрењанин
16.   Удружење за неговање традиције ослободилачких ратова, културе и вере „Гвоздени пук“ – Београд
17.   Новосадски патриотски покрет – Нови Сад
18.   Одбрана – Београд
19.   Завичајно удружење „Босанска крупа“ – Футог
20.   Спортско удружење „Подгрмеч“ – Житиште
21.   Последњи бастион Српства – Крагујевац