Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС осуђује расписивање потерница од стране тзв. Косовског тужилаштва за хапшење 18 Срба, због отужби за лажни злочин у Рачку на Косову и Метохији 1999.године и позива наше државне органе да реагују на овај нови притисак на наш народ.

„Да се злочин над албанским цивилима у Рачку није десио потврдило је чак и Хашко тужилаштво које је одустало од тог дела оптужнице у суђењу Слободану Милошевићу, тако да је јасно да је у питању још један покушај Аљбина Куртија застрашивања Срба на Косову и Метохији. Наша држава мора хитно да реагује и спречи нова хапшења Срба по лажним оптужницама, јер би у супротном дошло до нових тензија на Косову и Метохији“ – изјавио је народни посланик и потпредседник Новог ДСС, Предграг Марсенић.

„Наша држава мора јасно да упозори КФОР и друге међународне представнике да ће нова хапшења Срба због измишљених злочина довести до нових тензија, барикада и могуће ескалације насиља, у ионако већ крхкој безбеднисној ситуацији на Косову и Метохији. Такође, акција наше полиције у Рачку била је изведена изузетно професионално због чега се и изучава на војним академијама широм света, као пример врхунске стратегије и не сме се дозволити да се лаж о наводном злочину и даље шири“- изјавио је потпредседник Народне скупштине, председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.