Српска коалиција НАДА коју чине ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана најоштрије осуђује најновији јавни скандал лидера СДА Бакира Изетбеговића који је Србима у Републици Српској отворено запретио ратом и позива Владу Србије да реагује на његове опасне речи.

„Говор мржње Бакира Изетбеговића није ништа ново, али његов отворени позив на рат Срба и Бошњака у Републици Српској у будућности, не сме да прође без одговора државе Србије. Чекамо реакцију тужилаштва и међународних представника у БиХ, јер ће у супротном постати саучесници болесне мржње Бакира Изетбеговића и директно бити одговорни за евентуално ново подизање тензија у региону Овакве изјаве свакако нису пут за помирење три народа у Босни и Херцеговини, које је неопходно да би се успоставио трајан мир на простору Балкана“ – изјавио је кандидат за председника Србије и председник ДСС др Милош Јовановић.

„Изетбеговић јавно у медијима оптужује Србе за етничко чишћење, занемарујући чињеницу да је управо српски народ у Сарајеву и у другим деловима Федерације Босне и Херцеговине постао статистичка грешка у попису становништва, а некада их је било више од 25 одсто. Одакле десетине хиљада гробова са српским презименима из периода рата и више стотина хиљада избеглица из тих крајева, који данас живе у Србији и сведоче о страшним злочинима и етничком чишћењу територија на којима су Срби вековима живели? “ – закључио је председник ПОКС Жика Гојковић.