Милош Јовановић, кандидат за председника Србије испред Српске коалиције НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана обишао је данас Нови Сад, где се обратио грађанима и новинарима.

„Србија као најјача економија у региону може да извуче корист из економског повезивања земаља које учествују у пројекту Отворени Балкан, али то неће бити довољно ако не буде и политичке стабилности. За нас је изузетно важно поштовање Резулуције 1244 СБ УН и Дејтонског споразума, повезивање и чвршћи односи са Републиком Српском, њена подршка и заштита, када су притисци са свих страна да се она угаси.

Подршка Србије опстанку Републике Српске треба да се састоји и у захтеву за враћање 142 надлежности које су јој припадале по Дејтонском споразуму, а које су јој одузете.

Разумем присуство држава на самиту Отворени Балкан, мада не разумем баш присуство Атлантског савета који је невладина међународна организација са задатком „да информише и едукује о организацији НАТО“, односно да припрема терен за приступ и врши пропаганду у корист НАТО алијансе.“ – изјавио је кандидат за председника Србије испред коалиције НАДА и председник ДСС, др Милош Јовановић.