Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС Војислава Михаиловића и 25 удружења грађана тражи одговорност надлежних због закаснеле одлуке о укидању забране извоза пшенице и кукуруза, јер су због неблаговременог реаговања ресорних министарства наши пољопривредници изгубили значајну добит.

„Уместо да српски сељак оствари рекордну зараду извозом пшенице, због одлуке Владе Србије о забрани извоза та шанса је пропуштена. Када је цена пшенице била 440 долара по тони извоз није био дозвољен, а сада када је цена пала на 360 долара забрана извоза је укинута, што директно оштећује наше пољопривреднике“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Тражимо да министарства пољопривреде и привреде воде рачуна о стабилности нашег тржишта али да не занемарују интересе наших пољопривредних произвођача. Нису ретки случајеви да сељаци морају да по неекономским ценама продају своје производе и уништавају засаде због лоше државне аграрне политике“– изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.