Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС, оцењује договор власти у Београду и привремених институција у Приштини о укидању улазно – излазних докумената за тзв. косовске личне карте као још један уступак сецесионистичким властима у Приштини.

Сматрамо недопустивим да одлазећа влада, без расправе у парламенту доноси овако крупне одлуке, које су притом на штету српског народа.

Пристанком на укидање пропратних докумената који су уз тзв.косовску личну карту, косовским Албанцима били потребни за прелазак административне линије и улазак у централну Србију, власт је практично признала пуноважност сецесионистичке личне карте.

Коалиција НАДА поставља питање какав је ово добитак за Србију, ако се зна да ни до сада привремене институције у Приштини нису издавале никакав документ када су Срби улазили на Косово и Метохију?

Сматрамо да је ово још један крупан уступак сепаратистима из Приштине који је у супротности са враћањем суверенитета наше земље на јужној српској покрајини, а све под паролом „заштите Срба на Косову и Метохији и очувању мира и стабилности у региону“.

Власт мора да одговори докле ће пристајати да се Србији намеће обавеза „очувања мира и стабилности у региону“, а да јој се притом отима део територије?