Српска коалиција НАДА коју чине ДСС, ПОКС Војислава Михаиловића и покрет ”Нема назад иза је Србија” чији је председник генерал Божидар Делић, најоштрије осуђује одлуку Хашког суда да одбије захтев генерала Небојше Павковића за превремено пуштање на слободу, иако је издражао две трећине казне.

„Хашки суд је од свог формирања доносио политичке пресуде које нису биле утемељене на принципима права и правде, тако да се и ова одлука уклапа у тај пристрасан и антисрпски модел поступања овог суда. Аргументи да постоји опасност да генерал Павковић утиче на сведоке и да може поновити дело за дешавања од пре 23 године на Косову и Метохији су у најмању руку неозбиљни. Генерал Павковић се добровољно предао Хашком трибиналу 2005. године јер је знао да није крив за злочине на Косову и Метохији који су му стављени на терет, а осуђен је на чак 22 године затвора. И док се данас убице невиних Срба слободно шетају, њему се ускраћује право на превремену слободу“- изјавио је председник покрета Нема назад – иза је Србија, генерал Божидар Делић.

У време док су питања скраћења казне биле у надлежности судског већа, одлуке су у 100% случајева доношене у корист осуђених. Међутим од како су ингеренције пребачене на судију појединца сви захтеви који се тичу припадника Српског народа одбијени су .

Позивамо власт да у најкраћем року ове чињенице представи међународној јавности, да у УН покрене питање дискриминације својих грађана пред овим судом, и тиме докаже димензију свог међународног угледа о коме свакодневно говори у домаћим медијима.