Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС Војислава Михаиловића и 25 удружења грађана тражи да се у оквиру нове Владе Србије поново уведе Министарство за дијапсору, а у циљу већег укључивања наших држављана који живе у иностранству у друштвено-политичке и економске токове у њиховој матици Србији.

„Осим што су држављани, наши грађани који живе у расејању су и највећи инвеститори, јер се око три милијарде евра годишње унесе у Србију путем новчаних дознака из иностранства, што је двоструко више од укупних просечних годишњих страних инвестиција. Са друге стране, њима је могућност укључивања у друштвено-политички живот у Србији готово укинута, чак и када се ради о елементарном праву на гласање на изборима“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалице НАДА, Војислав Михаиловић.

„Министарство за дијаспору је потпуно неоправдано укинуто и показало се да је то довело до слабаљења веза са нашим сународницима који живе изван Србије. Они су најбољи амбасадори наше земље у иностранству и не смемо допустити да по инерцији постану странци, већ их укључити у све сфере живота у Србији, јер је то и њихова отаџбина“ – додао је Михаиловић.