Српска коалиција НАДА коју чине Нови ДСС и ПОКС сматра да је неприхватљив предлог Резолуције коју је предложио председник скупштинског Одбора за спољне послове, Борко Стефановић а која се тиче усаглашавања спољне политике Србије са политиком ЕУ, којом се предлаже увођење одговарајућег пакета санкција Руској федерацији.

Скупштински одбори не воде политику једне државе и не одређују њене стратешке циљеве, већ то ради Влада Републике Србије или њен Председник. Са тим у вези, овакав предлог је потпуно неприхватљив јер је његова садржина у потпуној супротности са српским националним и економским интересима. Oво није сукоб Русије и Украјине, већ Запада и Русије и свако наше сврставање на страну Запада – а увођење санкција управо то и јесте – директно би угрозило наше виталне интересе, од Косова и Метохије, преко положаја српског народа у Црној Гори, до Републике Српске.

Српска коалиција НАДА сматра да би владајућа већина требало да преиспита опстанак Борка Стефановића на месту председника Одбора за спољне послове у Народној скупштини.