Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС и 25 удружења грађана тражиће од нове Владе Србије да један од приоритета у њеном раду буде децентрализација, како би се обезбедио равномерни развој наше земље.

„Није добро ни за народ ни за државу да се све слива у Београд и да он буде центар политичког, економског, културног, спортског и медијског живота. Србија мора да почне равномерно да се развија, јер су поједини њени делови потпуно опустели, а Београд постао пренасељен“ – изјавио је народни посланик, председник Новог ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Децентрализација Србије представља суштинско питање за конкретан и опипљив развој државе. Не желимо гомилање надлежности, средстава и моћи у једном центру, већ равномерну расподелу буџетских средстава, али и политичку поделу надлежности по регионима и локалним самоуправама, како би се креирале и једнаке шансе за све наше грађане“ – изјавио је народни посланик, председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.