Коалиција НАДА за Косјерић – Национално демократска алтернатива, коју чине ДСС и ПОКС, одржала је свој завршни скуп у предизборној кампањи у овој општини, уз присуство лидера обе странке, др Милоша Јовановића и Жике Гојковића.

– Тражићемо за локалне органе власти не само повећање надлежности, него и да се градоначелници, председници општина и одборници бирају по већинском систему, тако што би их грађани бирали по имену и презимену, на основу њихових биографија. На тај начин они ће за свој рад одговарати грађанима, а не странакама и њеним лидерима као што је сада. Тако изабрани људи ће најбоље знати шта је добро за њихову општину и град и како је треба водити – изјавио је председник ДСС, др Милош Јовановић.

– Ми очекујемо двоцифрен изборни резултат у процентима и друго место. Наш савез ће показати на овим изборима, који су показна вежба и за будуће републичке изборе, да смо озбиљна национало демократска алтернатива актуелној власти. Ми нудимо наду грађанима, а не мржњу, поделе, свађе, страначка препуцавања и међусобне увреде. Ако смо политички неистомишљеници, нисмо непријатељи. То сви политичари морају да схвате – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.