Градски одбори Демократске странке Србије (ДСС) и Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) потписали су данас у присуству својих лидера др Милоша Јовановића и Жике Гојковића, Споразум о заједничком наступу на предстојећим изборима за Скупштину града Београда, у коалицији НАДА за Београд – Национално демократска алтернатива.

– Нашој престоници је потребна истинска алтернатива, која се неће бавити политиканством, него решавати проблеме грађана. Београд треба да буде носилац националног препорода Србије и српског народа, а данас је загушен партитократијом, корупцијом, и бројним комуналним, инфраструктурним и еколошким проблемима које садашња власт не жели или није у стању да реши – поручио је председник ГО ДСС Марко Сарић.

Председник Градског одбора ПОКС, Божидар Павловић је истакао да коалиција НАДА за Београд – Национално демократска алтернатива има програм, али и тим квалитетних људи који ће га спровести.

– Тражимо промену изборног закона, да градоначелнике бирају грађани, а не политичке странке. Приоритет ће нам бити заштита животне средине, смањење бирократије и заустављање дивљег приватног инвеститорског урбанизма, као и очување урбанистичког идентитета Београда. Изузетно нам је важно повећање буџета за социјална давања, вртић за свако дете, финансијска помоћ самохраним родитељима, али и решавање ургентних проблема водоснабдевања и канализације – изјавио је Павловић.