Српска коалиција НАДА коју чине ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана поздравља потписивање Споразума о унапређењу изборних услова, али сматра да је ово само први корак у промени политичке културе у Србији и да потписи не треба да буду мртво слово на папиру, већ да се очекује и његова имплементација.

„Народ од нас не очекује да тражимо изговоре за недостатке у политикама које водимо и да прикупљамо јефтине политичке поене. Бирачи очекују од нас да кренемо у кампању, да кренемо међу људе, доста је било лицемерја. Ми ћемо да станемо иза наших речи, иза нашег потписа на Споразум и иза нашег програма који већ представљамо грађанима и за шта тражимо подршку на предстојећим изборима“, изјаво је председник ПОКС-а, Жика Гојковић.

„Наша коалиција НАДА је изабрала пут институционалне борбе, пут дијалога и договора, а не конфликта. Овакав вид политичке културе ћемо као странка и као коалиција увек да поздравимо, и сматрамо да треба константно и убудуће причати, не само о изборним условима већ и о битним националним питањима“, изјавио је потпредседник Демократске странке Србије, Дејан Шулкић.