Последња рунда Бриселских разговора показује да су практично исцрпљене све могућности за конструктиван дијалог под окриљем Европске уније.

Због тога коалиција НАДА позива власт да покрене иницијативу да се разговори врате у окриље Уједињених нација, рекли су представници коалиције НАДА на конференцији за новинаре у Београду.

„Јасно је да је бриселска администрација има задатак да практично доведе до признања лажне државе Косово од стране Србије. Зато позивамо власт да покрене иницијативу да се разговори врате у окриље Уједињених нација где Русију и Кину имамо на нашој страни, односно на страни међународног права“ изјавио је потпреседник ДСС Предраг Марсенић.

Заменик председника ПОКС-а Мирко Чикириз истакао је да је важно да изградимо консензус свих политичких странака и сложимо се да нема признања Косова и Метохије ни у каквој форми, ни као прихватање њиховог чланства у УН.

„Коалиција НАДА позива нашу делегацију, да разговоре води само у оквиру Резолуције 1244 и Устава Србије и да одбаци било какво другачије понуђено решење“ рекао је Чикириз.

Коалицију Национално – демократска алтернатива (НАДА) чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 покрета, странака, удружења и група грађана.