Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС и 25 удружења грађана гласаће у Скупштини Србије против Закона о министарствима, најавио је у свом говору др Милош Јовановић, шеф посланичког клуба и председник Новог ДСС.

„Влада са 25 министарстава је прегломазна за данашње прилике и једна је од највећих у региону, па чак и свету. Не видим чему служи Министарство за европске интеграције, када добро знамо да проширења ЕУ неће бити, што су они и сами најавили, а поготову га неће бити јер је врло јасан услов за придруживање Србије да призна сецесију лажне др државе Косово. Уместо овог министарства треба формирати Министарство за Косово и Метохију кога у предлогу одлуке нема“ – изјавио је Јовановић у свом обраћању посланицима.

„Предлог закона је лош и јер не садржи Министарство за дијаспору и поред чињенице да преко четири милиона Срба живи у иностранству, који су изван друштвених токова наше земље. Они годишње преко дознака унесе у Србију од три до пет милијарди евра, што је више новца од страних инвестиција било које земље. Срби су међу народима који имају највећи потенцијал у дијаспори, а ти не користимо. Министарство за дијаспору би створило услове за повратак многих од њих и омогућило њихово улагање у развој српске привреде, нарочито у време када постоји опасност да страни инвеститори напусте земљу због кризе у свету или политичких разлога“ – изјавио је новинарима народни посланик, председника ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.