Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС и 25 удружења грађана противи се приватизацији ЕПС јер би то угрозило електроенергетски систем наше земље.

„У областима одбране, енергетике и телекомуникација држава мора имати монопол, јер су оне од виталног државног интереса од којих зависи стабилност Србије. Решење за губитке у ЕПС не треба тражити у продаји странцима ове компаније, него у мењању руководства које треба да понуди много више од партијске књижице, као што је сада случај. Србија има кадрова са правим дипломама, искуством и визијом, само не могу да добију шансу због лоше селекције кадрова од стране партократије“– изјавио је народни посланик и потпредседник Новог ДСС-, Предраг Марсенић.

„Симптоматично је да садашња власт годинама уназад критикује бившу због распродаје државне имовине, а сада они раде исто, покушавајући да продају највредније што имамо. Пракса да се здрава привредна друштва прво униште, па онда продају у бесцење не сме више бити модел понашања власти, поготову када се тиме угрожавају државни и национални интереси“ – изјавио је народни посланик, председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.