Српска коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана посетила је данас Мионицу и представила кандидате за одборнике на локалним изборима заказаним за 17.октобар.

„Мионица је пример вишедеценијског занемаривања малих средина од стране републичке власти. Наша коалиција жели да се реална власт спусти на ниво локалних самоуправа и више новца из буџета да остане у општина и градова, како би се развијала њихова инфраструктура и финансирале у већој мери њихове потребе. Циљ нам је да сачувамо становништво, а посебно младе да остану да живе у свом месту. У супротном, сви ће се преселити у Београд, а села и мање општине, попут Мионице, потпуно ће запустети и нестати“ – изјавио је један од лидера коалиције НАДА и председник ПОКС, Жика Гојковић.

Носилац изборне листе НАДА ЗА МИОНИЦУ, Никола Милосављевић је изјавио да је листа састављена од поштених, часних, непоткупљивих, одлучних људи и српских домаћина и да уколико добију поверење грађана, учиниће Мионицу модерном српском варошицом у којој ће приоритет бити да млади остану ту да живе.