Коалиција НАДА, коју чине ПОКС, ДСС и 26 удружења грађана, подржава штрајк адвоката због одлуке Врховног касационог суда у вези са наплатом трошкова обраде кредита.

– Адвокати у Србији данас бране народ и од банака, али и од суда, који би требало да заступа интересе грађана. Најновији правни ставови у погледу дозвољености наплате трошкова обраде и премије код Националне корпорације за осигурање стамбених кредита (НКОСК) не престављају ништа друго до још један удар на ионако урушено правосуђе у Србији и њене грађане, кориснике кредита – поручио је председник ДСС др Милош Јовановић.

– Врховни касациони суд је поништио свој претходни став, као и ставове заузете у хиљадама правоснажних пресуда и сада наводи да је наплата трошкова кредита дозвољена, што је недопустиво. Овим се директно нарушавају начело правне сигурности и начело једнакости грађана пред судом. Коалиција НАДА позива на поштовање закона и заштиту корисника кредита и стога недвосмислено пружамо подршку сваком виду протеста адвоката и грађана – истакао је председник ПОКС Жика Гојковић.