Српска коалиција НАДА коју чине ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана тражи повлачење специјалних јединица тзв. косовске полиције са северног дела Косова и Метохије.

“ Прекомерна употреба силе косовске полиције под изговором контроле пословања апотекарских установа у Северној Митровици је јасно усмерена на застрашивање косовских Срба пред изборе који треба да буду одржани у недељу. Позивам Србе на јединство, а званичнике Владе Србије да упуте јасан захтев међунаросним снагама које су задужене за безбедност и мир на Косову и Метохији да хитно реагују и затраже престанак застрашивања Срба упадима косовске полиције у северни део Косова и Метохије“ – изјавио је кандидат за председника Србије и председник ДСС, др Милош Јовановић.

„Упад јединица РОСу од пре више недеља на Јариње и Брњак и данас у северном делу Косовске Митровице јасна је порука албанских сецесиониста да за Србе нема места на Косову и Метохији. То је покушај застрашивања који неће проћи и уплашити Србе који су тамо одувек и нису се плашили много јачих непријатеља кроз историју. Захтевамо од међународне заједнице која је преузела одговорност резолуцијом 1244 СБ УН за безбедност грађана, да своје обавезе и испуни“ – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.