„Србија не сме да заборави јунаке какав је био генерал Раденовић, захваљујући коме је одбрањен српски народ од терористичких напада албанских сецесиониста на Косову и Метохији током 1998. и 1999. године. Иако сахрањен без државних почасти, ми смо овде да ту неправду ублажимо и да не дозволимо да падне у заборав“ – изјавио је кандидат за председника Републике Србије и председник ДСС, др Милош Јовановић.

„Држава мора да мења однос према својим јунацима и да покаже садашњим генерацијама и онима који долазе да је одбрана отаџбине у тренуцима најтежих времена, света дужност. Осим почасти, држава мора ратним ветеранима да помогне конретним повластицама“ – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

У делегацији српске коалиције НАДА, поред двојице председника странака био је и командант одбране Кошара, пуковник у пензији, Љубинко Ђурковић.

Ђурковић је подсетио да се генерал Раденовић прославио као командант специјалних јединица полиције, ослобођењем Ораховца јула 1998.године, када су албански терористи држали Србе ораховчане као таоце.