Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС обишла је село Грнчар и Штрпце, на југу АП Косова и Метохије и поручила да нико нема право да се одриче српске територије.

„Знамо ко смо и шта смо, а све те њихове прљаве кампање, само показују колико су нервозни и колико немају начелни, аргументован одговор да бране своју политику, а немају га јер такав одговор не постоји. Не постоји аргументован одговор на питање: ”Зашто издајете Косово и Метохију? Зашто напуштаре тај народ? Зашто га пуштате низ воду?”. Нећемо им дозволити да то ураде. Борићемо се до краја да Косово и Метохија остану саставни део Србије, како устав предвиђа и резолуција 1244 СБ УН“ – изјавио је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Међународне околности ће се променити у нашу корист и морамо издржати до тада, сачекати време када ће се поштовати сила закона, а не закон силе. То време ускоро долази и зато ћемо победити, сачувати наш народ и нашу територију“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.