Коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана и кандидат за председника Србије, др Милош Јовановић, обишли су данас Неготин.

„Највећи изазов је обезбедити младима нормалне услове за живот у Неготину и целој источној Србији јер је масовно напуштају. Потребно је спустити реалну власт на ниво локалних самоуправа и мање новца од пореза издвајати за републичке институције, а више за градске, да би локална самоуправа развијала Неготин са већим буџетом и да би се становништво задржало ту, а не одлазило у иностранство или Београд“ – изјавио је председник ДСС, др Милош Јовановић.

„Инфраструктура није довољно развијена у Неготину, а нарочито у селима, да би постојала перспективе за живот. Апсолутни приоритет републичке владе мора бити да се грађани задрже на истоку Србије. Велики корак ка томе била би изградња брзе саобраћајнице Неготин – Зајечар – Параћин, као и Неготин – Зајечар – Ниш, чине би се Неготин и цела Тимочка крајина спојила са аутопутем и тако убрзао проток робе, капитала и људи“ – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

Коалиција НАДА ће изаћи на локалне изборе у Неготину са својом изборном листом.